Foto: Freepik
Foto: Freepik
Foto: Freepik

1. teden oktobra v Digitalnem središču Slovenije za izboljšanje kibernetske varnosti za MSP

Oktober v Digitalnem središču bo v znamenju 5G in KIBERNETSKE VARNOSTI, v tednu od 4. do 10. oktobra se bomo skupaj s programskimi partnerji, ki organizirajo številne dogodke, osredotočili na izboljšanje ekosistema za delovanje MSP v sektorju kibernetske varnosti.

Sekcija za kibernetsko varnost (SeKV) pri Združenju za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije kot programski partner dogajanja v Digitalnem središču Slovenije poudarek tedna kibernetske varnosti namenja implementaciji in dvigu kibernetske varnosti na delovnih mestih ter izmenjavah izkušenj in dobrih praks med Slovenijo in državami, ki so vodilne na nekaterih področjih kibernetske varnosti.

Teden kibernetske varnosti bo potekal v znamenju zanimivih predavanj vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju kibernetske varnosti in okroglih miz, konference Sekcije za kibernetsko varnost, prav tako pa bo v tednu kibernetske varnosti potekalo tudi tekmovanje mladih v znanju in spretnostih na omenjenem področju.

Digitalno središče 7. oktobra gosti Poslovni forum: Avstrija – evropski pionir v kibernetski varnosti. SPIRIT Slovenija skupaj z avstrijsko gospodarsko zbornico Advantage Austria in Sekcijo za kibernetsko varnost (ZIT) organizira mednarodni dogodek Austria – European Pioneer in Cyber Security. Predstavljene bodo najboljše prakse pri zagotavljanju kibernetske varnosti ter zakaj velja Avstrija za enega izmed pionirjev na tem področju. Sledilo bo mreženje in izmenjava izkušenj.

V Tednu kibernetske varnosti ne zamudite razprave Prihodnost kibernetske varnosti v Sloveniji in Evropi, ki ji bo sledila okrogla miza: Izboljšanje, ekosistema za delovanje MSP v sektorju kibernetske varnosti o pogojih dela in ovirah ter potrebnih ukrepih na nacionalni ravni za nadaljnji razvoj podjetij v sektorju kibernetske varnosti, ki so pomemben del zagotavljanja kibernetske varnosti v državi.

Razprava se bo nadaljevala na okrogli mizi Razvoj kadra za kibernetsko varnost, kjer se bodo govorci osredotočili na kadrovsko problematiko področja. Število tveganj se zelo hitro povečuje, število strokovnjakov za kibernetsko varnost pa ostaja isto oz. se zelo počasi spreminja. Zakaj ni dovolj interesa za to področje in kako bi stanje izboljšali?

Številna podjetja danes najemajo strokovnjake za izvajanje penetracijskih testiranj, s katerimi preverjajo morebitne ranljivosti svojega informacijskega sistema. Zakaj je to kritičnega pomena zavarnost, kako takšen pregled poteka in kako oceniti dobro izveden varnostni pregled ali penetracijski test? Podrobnosti na dogodku z naslovom Varnostni pregledi in penetracijska testiranja.

V zadnjem letu se je precej povečalo število kibernetskih napadov, a manjša in srednje velika podjetja se še vedno premalo zavedajo vseh nevarnosti in groženj, ki jim pretijo. Kakšne nevarnosti pretijo, kako se pred njimi zaščititi in kako čim bolj zmanjšati našo izpostavljenost? Odgovore ponudi Ozaveščanje o kibernetskih tveganjih in implementacija ukrepov kibernetske varnosti v podjetjih. Dogodek bo potekal kar v dveh delih; v prvem se bodo govorci med drugim osredotočili na odkrivanje anomalij in preprečevanje kibernetskih napadov, v drugem delu pa med drugim na avtomatizacijo kibernetske varnosti in operativne vidike izvajanja kibernetske varnosti.

Teden kibernetske varnosti v digitalnem središču Slovenije zaključujeta Konferenca Sekcije za kibernetsko varnost (SeKV), kjer bodo člani Sekcije za kibernetsko varnost Združenja za informatiko in telekomunikacije GZS predstavili najboljše prakse pri zagotavljanju kibernetske varnosti in tekmovanje CyberNight. Ta tekmovalce izziva v reševanju najrazličnejših nalog: od lova na zaklad do osnovnih programskih vaj in hekanja v strežnik ter kraje podatkov. Izziv poteka na pobudo Agencije Evropske unije za kibernetsko varnost (ENISA) in ga organizirajo Sekcija kibernetske varnosti pri GZS ZIT, IKT-Horizontalna mreža in Projektna pisarna GZS.

Vas mika kateri od dogodkov? Pridružite se nam lahko ali v Digitalnem središču Slovenije ali virtualno, vsi dogodki pa so brezplačni. Preverite tudi, katera podjetja se predstavljajo v Tednu kibernetske varnosti.

Partnerji Digitalnega središča Slovenije

Ste uživali v branju? Delite novico na socialna omrežja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sorodne novice

1. julij - 31. december 2021

Digitalno središče Slovenije je v šestih mesecih predsedovanja Slovenije Svetu EU na enem mestu povezalo najnaprednejša slovenska podjetja, institucije in posameznike. Postalo je stičišče novih sodelovanj, ponudilo je reprezentativni prostor slovenskega napredka in gospodarskega razvoja.
Hvala, ker ste skupaj z nami živeli pestro dogajanje ter pripomogli k izpostavljanju izjemnih dosežkov, rešitev in znanja tako domači kot mednarodni javnosti.

industrija 4.0 in robotika

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

digitalizacija

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

5G in kibernetska varnost

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

UMETNA INTELEGENA

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja