Inovativnost je privlačna; za investitorje, podjetja in države

Digitalno središče Slovenije bo prihodnja dva tedna stičišče slovenske in evropske inovativnosti. Do 5. novembra se bodo namreč v stičišču slovenskega razvoja in gospodarskega napredka zvrstili izjemni dogodki, namenjeni krepitvi inovacijskega potenciala, investicijskih priložnosti in uresničevanju priložnosti za izboljšanje poslovnega okolja.

 

  1. NEXT ROUND 21 – Srečanje evropskih inovatorjev, predstavnikov držav in evropskih institucij

Kako v Evropi zagotoviti podjetniško prihodnost za samoroge? To je osrednja tema dvodnevne konference Next Round.eu, ki 26. in 27. oktobra 2021 v Digitalnem središču Slovenije ponuja tudi številne investicijske priložnosti za slovenska in evropska scale-up podjetja. Na vsebinskih panelih dogodka se bodo zvrstili mednarodno priznanimi govorci, na investicijski konferenci pa se bodo investitorjem predstavila start-up in scale-up podjetja iz Slovenije in Evrope, ki skupno zagotavljajo več kot 1 milijardo evrov razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru.

Dogodek bosta v okviru Foruma na visoki ravni (The EU Next generation Innovators Summit) odprla minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in Evropska komisarka za inovacije, raziskovanje, kulturo in izobraževanje Mariya Gabriel. Visoki predstavniki držav članic EU in predstavniki Evropske komisije bodo v diskusijah in okroglih mizah predstavili svoje poglede in rešitve na skupne izzive: Kako in na kakšen način izboljšati poslovno okolje, da bi evropski samorogi lažje in hitreje uspevali.

Prvi dan bo tudi v znamenju Trio talk – pogovora državnih sekretarjev Slovenije, g. Simona Zajca, Portugalske, g. Andrea de Aragao Azevedo in Francije g. Cedrica O, ki so v okviru predsedujočih državah Svetu EU v obdobju 2021-2022 – Portugalske, Slovenije in Francije – pristojni za področje razvoja start-upov in scale-upov ter z njimi povezane inovativnosti, financiranja rasti in digitalizacije. Vsi si v luči vsakokratnega predsedstva Svetu EU prizadevajo za bolj učinkovit in hitrejši napredek mladih inovativnih start-up in scale-up podjetij in samorogov v Evropi.

V Start-up & scale-up village se bodo prvi dan konference predstavili uspešni slovenski start-up in scale-up podjetniki ter v pogovoru z državnimi sekretarji Slovenije, Portugalske in Francije ter  s predstavnikom Evropske komisije izpostavili izzive, s katerimi se srečujejo na svoji poti do uspeha. Prvi dan se bo zaključil s srečanjem na visoki ravni, kjer bodo državni sekretarji iz držav člani EU razpravljali o ukrepih za start-up in scale-up podjetja.

Investicijska konferenca

Drugi dan dogodka se bo odvijala investicijska konferenca, ki je odlična priložnost za mlada, inovativna podjetja, da poiščejo kapital za razvoj in rast svojih podjetij na globalnih trgih in se povežejo z domačimi in tujimi investitorji, ki zagotavljajo skupno vsaj eno milijardo razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru. Investitorjem bo omogočeno, da spoznajo najbolj perspektivne in inovativne regijske start-upe in scale-upe.

Dvodnevni dogodek soorganizirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ob podpori Evropske komisije, Slovenski podjetniški sklad,  ABC accelerator in CEED Slovenia, v partnerstvu s South Central Ventures. Celotni program in prijava sta na voljo TUKAJ.

 

  1. bizBoxHack: Brezpapirno poslovanje za VSE!

 Kako zakonsko skladno brezpapirno poslovanje približati tudi najmanjšim podjetjem, samostojnim podjetnikom in posameznikom? Kako jim omogočiti, da bi imeli preko mobilnih aplikacij in spletnih vmesnikov na razpolago uporabniku prijazno okolje za izmenjavo formalnih dokumentov – od pogodb do računov, vročanja dokumentov države (sodne odločbe, kazni, upravne dokumente, zdravstvene napotnice,…) in delodajalca (plačilne liste), izdajo in prejem računov, plačila, ne glede na banko, pri kateri je odprt račun, in varno dolgoročno elektronsko hrambo?

Sprejmete izziv? 4. novembra se nam ob 9. uri pridružite pri reševanju 3 izjemno konkretnih izzivov na hekatonu bizBoxHack! Inovativnost in kreativno razmišljanje bosta  nagrajeni, saj je pobudnik bizBoxHack hekatona, podjetje ZZI d.o.o., je poskrbel tudi za bogat nagradni sklad v vrednosti 4.000 evrov! Podrobnosti in brezplačna prijava sta na voljo TUKAJ.

V kolikor se ne najdete v svetu start-up podjetij, scale-up podjetij ali hekatonov, je v tem času na voljo tudi drugo dogajanje; preverite koledar dogodkov in izberite vsebino zase!

 

Partnerji Digitalnega središča Slovenije

Ste uživali v branju? Delite novico na socialna omrežja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sorodne novice

1. julij - 31. december 2021

Digitalno središče Slovenije je v šestih mesecih predsedovanja Slovenije Svetu EU na enem mestu povezalo najnaprednejša slovenska podjetja, institucije in posameznike. Postalo je stičišče novih sodelovanj, ponudilo je reprezentativni prostor slovenskega napredka in gospodarskega razvoja.
Hvala, ker ste skupaj z nami živeli pestro dogajanje ter pripomogli k izpostavljanju izjemnih dosežkov, rešitev in znanja tako domači kot mednarodni javnosti.

industrija 4.0 in robotika

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

digitalizacija

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

5G in kibernetska varnost

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

UMETNA INTELEGENA

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja