LOTRIČ Metrology d.o.o.

LOTRIČ MEROSLOVJE D.O.O.

Ogled 3D stojnice

Klepet
v živo

DODATNE INFORMACIJE

LOTRIČ MEROSLOVJE D.O.O.

 Z ljubeznijo do meroslovja že tri desetletja opravljamo kalibracije, preskušanja in meritve v okolju ter razvijamo vrhunske in tehnološko dovršene, a za uporabo enostavne meroslovne izdelke in rešitve. Prenašamo znanje, zastopamo najboljše domače in tuje proizvajalce merilne, farmacevtske in laboratorijske tehnike ter skrbimo za razvoj in napredek področja meroslovja. Začetki skupine LOTRIČ Metrology segajo v leto 1991, z odprtjem obrti za kalibracijo tehtnic, uteži in pipet. Danes skupina združuje že preko 170 strokovnjakov s področja meroslovja, zaposlenih v 10 podjetjih v 7 državah. Smo vodilni ponudnik “vse v enem” meroslovnih rešitev. S kar 217 akreditiranimi postopki večini strank pokrijemo 95 % vseh meroslovnih potreb. V letu 2020 smo izvedli približno 98.000 meroslovnih pregledov oziroma v povprečju 383 pregledov na dan. Skupni tržni delež na področju meroslovja v Sloveniji znaša 43,9 %. Med našimi referencami je skoraj 22.000 podjetij iz 49 držav, za katera na letni ravni opravimo 5.000.000 meritev. Od leta 2015 v ospredje našega delovanja postavljamo razvoj lastni meroslovnih produktov in rešitev po meri naročnika, ki omogočajo vse večjo stopnji avtomatizacije proizvodnih in poslovnih procesov. Na tem mestu velja izpostaviti merilna sistema EXACTUM za samodejni nadzor parametrov okolja ter TRAMES za potrebe vhodne, vmesne in končne kontrole izdelkov. Podjetje ostaja vseskozi v družinski lasti. S podpisom družinske ustave leta 2017 so se v lastniško strukturo vključili tudi vsi trije predstavniki 2. generacije.

Opis storitev

ŠIRIMO KROG ZAUPANJA DO NAPRAV, STORITEV IN SISTEMOV, KI SO DEL NAŠEGA VSAKDANA Z ljubeznijo do meroslovja že tri desetletja opravljamo kalibracije in preskušanja, razvijamo vrhunske in tehnološko dovršene, a za uporabo enostavne meroslovne izdelke in rešitve. Prenašamo znanje, zastopamo najboljše domače in tuje proizvajalce merilne, farmacevtske in laboratorijske tehnike ter skrbimo za razvoj in napredek področja meroslovja. Z nami se srečate vsak dan. Od trenutka ko se vam rodi otrok in nestrpno pričakujete vse meritve telesne teže in velikosti. Z avtom se brezskrbno odpeljete, saj zaupate v pravilnost meritev na tehničnih pregledih. Zaupate v pravično trgovino – tehtnica na oddelku sadja je skoraj gotovo overjena s strani podjetja LOTRIČ Meroslovje. In nenazadnje: vsi pridelki na poljih so varno shranjeni v silosih Zavoda za blagovne rezerve Republike Slovenije, kjer prav naš produkt budno spremlja njihovo temperaturo. ZA KAKOVOST MATERIALOV IN PROIZVODOV V okviru podjetja LOTRIČ Certificiranje ponujamo preskušanja materialov in proizvodov in poskrbimo, da lahko svojim strankam zagotovite le najbolje. Smo specialisti za preskušanja na področjih avtomobilske, plastične in gumarske ter kovinske industrije. Proizvajalci avtomobilov nam zaupajo preskušanja odpornosti materiala avtomobilskih sedežev na sončno kremo ali drugo kozmetiko. S pomočjo solne megle preverjamo korozijsko zaščito podvozij avtomobilov. Med vzorci lahko najdemo plezalne oprimke, ogledala, ročaje za vrata ter celo sredstvo proti zamrzovanju, s katerim se premaže zunanjost letal. ZA BOLJŠO UPORABNIŠKO IZKUŠNJO Podjetje PSM merilni sistemi je zastopnik vodilnih proizvajalcev procesne in industrijske avtomatizacije. V sklopu slednje zagotavljamo dovršeno merilno in programsko opremo za podporo kakovosti ter nadzoru proizvodnega procesa. Ste se kdaj vprašali kako določimo najboljšo strukturo namazov? Ali pa zakaj se določena embalaža odpira z lahkoto, pri drugi pa potrebujemo pomoč močnejše roke? Vse to, je povezano s silo. In v podjetju PSM smo strokovnjaki za »siloslovje«. Med drugim lahko preverimo ustreznost navora pokrovčka na plastenki ter skrbimo tudi pravilno odpiranje stekleničk, ki imajo varnostno zaporko za otroke. ZA VARNOST OBJEKTOV S pridružitvijo podjetja Mikro Medica skupini LOTRIČ Metrology izvajamo meritve v okolju ter proučujemo vpliv dejavnikov na varnost objektov kot so mostovi, kanalizacijski in vodovodni sistemi, čistilne naprave in velike pregrade. Izvajamo storitve monitoringa, avtomatizacije ter vzpostavitve telemetričnih sistemov za spremljanje in upravljaje procesov na daljavo. Da je pot čez viadukt Ravbarkomanda varna, tako skrbijo tudi naši strokovnjaki. Slednji med drugim izvajajo tudi seizmična opazovanja na Dravskih in Savskih elektrarnah.

GALERIJA FOTOGRAFIJ

Pošljite povpraševanje

EXACTUM pametni merilni sistem

Zakaj bi tvegali posledice nenadzorovanih, netočnih ali nepopolnih meritev pogojev okolja? Strošek teh se lahko hitro povzpne do več tisoč evrov. Zakaj bi se bojevali z izpisi parametrov na več lokacijah in z različnimi arhivi, kar vam po izkustvenih ocenah vzame tudi do 11 % vašega časa? Uporabite učinkovit sistem za samodejni nadzor parametrov. Sodobna rešitev EXACTUM® samodejno varuje vaše procese in proizvode ter vam pomaga zadostiti predpisom in standardom. Napredna rešitev omogoča učinkovito spremljanje in beleženje temperature, vlage, tlaka, osvetljenosti, koncentracije CO2 in drugih parametrov.

Preberi več

Festival rešitev

1. julij - 31. december 2021

Digitalno središče Slovenije je v šestih mesecih predsedovanja Slovenije Svetu EU na enem mestu povezalo najnaprednejša slovenska podjetja, institucije in posameznike. Postalo je stičišče novih sodelovanj, ponudilo je reprezentativni prostor slovenskega napredka in gospodarskega razvoja.
Hvala, ker ste skupaj z nami živeli pestro dogajanje ter pripomogli k izpostavljanju izjemnih dosežkov, rešitev in znanja tako domači kot mednarodni javnosti.

industrija 4.0 in robotika

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

digitalizacija

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

5G in kibernetska varnost

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

UMETNA INTELEGENA

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja