Siemens Healthineers predstavlja programsko opremo z uporabo umetne inteligence AI-Pathway za novo klinično področje/pot, ki omogoča podporo pri kliničnih odločitvah med zdravljenjem pljučnega raka

  • V novo rešitev vključena umetna inteligenca (AI) omogoča prilagojeno in personalizirano odločanje v procesu zdravljenja pljučnega raka oz. pri spremljanju bolnika s pljučnim rakom.
  • Multidisciplinarnim timom omogoča pregledno spremljanje bolnikovih podatkov iz različnih kliničnih področij na eni nadzorni plošči.
  • Gre za programsko rešitev za digitalizacijo druge klinične poti AI-Pathway Companion, ki prihaja za digitalizirano klinično potjo zdravljenja raka prostate.

 

Podjetje Siemens Healthineers je na Svetovni zdravstveni konferenci družbe Healthcare Information and Management Systems 2021 (HIMSS 21) predstavilo svojo drugo programsko rešitev AI-Pathway Companion, ki se osredotoča na proces zdravljenja nedrobnoceličnega pljučnega raka. Programska rešitev podpira personalizirano in standardizirano odločanje v celotnem procesu zdravljenja.

Rešitev AI-Pathway Companion nudi podporo multidisciplinarnim skupinam strokovnjakov pri sprejemanju odločitev v procesu zdravljenja pljučnega raka, tako, da jim olajša spremljanje in pregled pacientovih podatkov in zgodovine opravljenih storitev ter rezultatovna eni, skupni nadzorni plošči. Hkrati zagotavlja kakovostno preverjanje celovitosti podatkov in omogoča dokumentiranje klinično relevantnih zapisov pacientov, ki jih tim spremlja. »Med konzilijem multidisciplinarnih timov o poteku bolezni in zdravljenja se pogosto izkaže, da ključno diagnostično poročilo ali druge ključne informacije niso na voljo, zato se morajo timi znova srečati in o teh pacientih znova razpravljati. Za vse zdravnike, vključene v multidisciplinarni tim, je takšen način dela časovno izjemno zamuden. Digitalni asistent, ki bi zagotavljal, da ima tim ob srečanju na voljo potreben nabor informacij, bi znatno povečal učinkovitost,« pravi prof. Mathias Prokop, vodja Oddelka za radiologijo, nuklearno medicino in anatomijo na Univerzi Radboud Nijmegen.

AI-Pathway Companion

Podjetje Siemens Healthineers z novo rešitvijo za  računalniško podporo pri odločanju med zdravljenjem pljučnega raka bogati svoj nabor tovrstnih rešitev. AI-Pathway Companion za spremljanje in podporo pri zdravljenju pljučnega raka so dodali k že obstoječi rešitvi za spremljanje in podporo pri zdravljenju raka prostate. Programska oprema je zasnovana tako, da pri napredni onkološki oskrbi pomaga z integracijo kontekstualiziranih podatkov, ki nastajajo na bolnikovi poti skozi proces diagnostike in zdravljenja. Rešitev z vključevanjem vseh razpoložljivih podatkov zdravstvenim delavcem omogoča optimizacijo zdravljenja posameznega pacienta, ter sprejemanje odločitev, ki temeljijo na ažuriranih podatkih in veljavnih zdravstvenih smernicah. Preglednost lajša sodelovanje v multidisciplinarnih timih, saj imajo vsi člani v vsakem trenutku popoln pregled nad podatki ter lahko s svojim znanjem prispevajo k optimizaciji procesa zdravljenja. »Predstavitev druge aplikacije programske opreme AI Pathway Companion izkazuje našo tekočo zavezo, pomagati ponudnikom zdravstvenih storitev pri transformaciji njihovih storitev v smeri »value based healthcare«. Z AI-Pathway Companion Siemens Healthineers predstavlja rešitev nove generacije za spremljanje pacienta in podporo odločanju pri zdravljenju pljučnega raka.Na tem trgu želimo ohraniti izvirnost ter se tudi v prihodnje pri razvoju inovacij povezovati s ključnimi strankami,« pravi Wido Menhardt, vodja Oddelka Digital Health  pri Siemens Healthineers.

Z nenehnim razvojem in izpopolnjevanjem podatkovnih vmesnikov želi Siemens Healthineers povečati število parametrov bolezni, ki so zajeti na celotni klinični poti poti pacienta, s čimer bo razširil ustrezne podatkovne točke s ciljem izboljšanja oskrbe bolnikov z rakom. V družbi se veselijo sodelovanja s še več zdravstvenimi ustanovami pri optimizaciji rešitve AI-Pathway Companion, da bo ta postala del vsakdanje zdravniške prakse pri zdravljenju bolnikov s pljučnim rakom.

Želite izvedeti več? Za več informacij sledite POVEZAVI

Partnerji Digitalnega središča Slovenije

Ste uživali v branju? Delite novico na socialna omrežja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sorodne novice

1. julij - 31. december 2021

Digitalno središče Slovenije je v šestih mesecih predsedovanja Slovenije Svetu EU na enem mestu povezalo najnaprednejša slovenska podjetja, institucije in posameznike. Postalo je stičišče novih sodelovanj, ponudilo je reprezentativni prostor slovenskega napredka in gospodarskega razvoja.
Hvala, ker ste skupaj z nami živeli pestro dogajanje ter pripomogli k izpostavljanju izjemnih dosežkov, rešitev in znanja tako domači kot mednarodni javnosti.

industrija 4.0 in robotika

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

digitalizacija

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

5G in kibernetska varnost

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja

UMETNA INTELEGENA

Prihaja kmalu

dni
ur
minut
sekund

Od 1. julija do 31. decembra 2021

BTC City Ljubljana & virtualno

Razstavišče, dogodki, izobraževanja, predavanja